09132060170

تاریخچه هواکش صنعتی

هواکش صنعتی هم مانند هر دستگاه و تجهیزی تا امروز تغییرات زیادی کرده است. این تغییرات بسته به متغیرهایی مانند زمان، هزینه، کیفیت و حتی مسایل سیاسی روز و تحولات جهانی دست خوش اتفاقات زیادی شده است. در این نوشته به بررسی تاریخچه هواکش صنعتی و تغیرات آن می پردازیم.

تا سال ۱۹۷۴، بسیاری از ساختمان‌ها برای تهویه هوای کافی، از طریق بازکردن پنجره‌ها، درها و حتی دیوارها در فضاهای صنعتی استفاده می کردند. در آن زمان به دلیل قیمت پتیین نفت و مواد سوختی مشکل برای اینمار نبود و هزینه های تامین سوخت پایین بود. از ابتدای بحران جهانی نفت در سال ۱۹۷۴ همه چیز را تغییر داد. قیمت برق، گاز و نفت افزایش یافت. مهندسان و طراحان ساختمان برای کاهش نفوذ و خروج هوا، پوسته ساختمان را عایق بندی می کردند.

اما این کار نه تنها موثر نبود بلکه تاثیر منفی هم داشت و باعث شد کیفیت هوای داخل ساختمان، نادیده گرفته شود. در واقع بیشتر به حجم هوای تولیدی توجه شده بود تا میزان کیفیت هوا؛ ساختمان‌های ساخته شده بین سال‌های ۱۹۷۴ و ۱۹۸۸، به اندازه کافی تهویه نمی‌شدند. کارگران بسیاری از این ساختمان ها درچار سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی، خستگی، سوزش چشم و بیماری های تنفسی را شدند.

انجمن مهندسین گرمایش، تبرید و تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) ، کمیته ای را برای مطالعه ساختمان های بیمار تشکیل داد و در سال ۱۹۸۹ استانداردهایی را برای استفاده همه طراحان ساختمان منتشر کرد. این استانداردها همچنین در دعاوی حقوقی مربوط به دعاوی IAQ استفاده می شود. استانداردها حداقل نرخ تهویه را در CFM مورد نیاز برای هر نفر در هر نوع محیط تعیین می کنند.

ASHRAE میزان هوای ۲۰ CFM را برای هر نفر به عنوان نرخ تهویه برای ساکنان یک ساختمان اداری توصیه می کند. برای یافتن حداقل موقعیت دمپر یا دمپرها برای تامین این مقدار هوای بیرون، باید درصد هوای بیرون مورد نیاز را تعیین کرد. با ضرب حداکثر تعداد افراد در منطقه ای که توسط هواگیر به آنها خدمات می دهد در حجم هوای بیرون به ازای هر نفر و سپس تقسیم بر حجم کل فن هواگیر این نتیجه را بدست می آورید.

کاربردهای هواکش صنعتی 

  • تهویه سالن های ورزشی
  • تهویه مجتمع های مسکونی
  • تهویه در صنایع کاشی و سرامیک
  • تهویه در صنایع سیمان
  • تهویه در صنایع فولاد
  • تهویه سالن های ماینر بیت کوین

امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.